Известие

Collapse
No announcement yet.

Облегалки ( наглавници) -демонтаж ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Облегалки ( наглавници) -демонтаж ???

Здравейте колеги.След като си изпрах салона реших да си сложа тапицерия за да си го запазя все така прекрасен.Та имам един проблем с предните седалки.Някой знае ли дали може и ако може как ...се свалят наглавниците (облегалките за глава) , че иначе идеята ми за тапицерия ще отпадне.Аз мисля,че би трябвало да се свалят някакси.Данеби да има някви скрити вътре бутончета за освобождаване.
    Благодаря предварително !
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Изтегляш мах. нагоре и завърташ двете "подпори" на 90градуса обратно на часовника.Вадиш нагоре.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Изтегляш мах. нагоре и завърташ двете "подпори" на 90градуса обратно на часовника.Вадиш нагоре.
      МНОГО БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА !!!
      Получи се Жив и здрав !

Comment

Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
          Здравейте колеги.След като си изпрах салона реших да си сложа тапицерия за да си го запазя все така прекрасен.Та имам един проблем с предните седалки.Някой знае ли дали може и ако може как ...се свалят наглавниците (облегалките за глава) , че иначе идеята ми за тапицерия ще отпадне.Аз мисля,че би трябвало да се свалят някакси.Данеби да има някви скрити вътре бутончета за освобождаване.
          Благодаря предварително !
          Колега за кой ще го запазиш? за следващият собственик
          я по-добре му се радвай ти,иначе ти караш с някакви калъвки а другия собственик на оригинална тапицерия.
          Поне според мен няма смисъл но всеки сам си преценява.
          sigpicalfa 164turbo s4
          части втора употреба за алфа всичко за 156
          http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
          0888556609 Коко Алексиев

Comment

Първоначално публикувано от scarface Покажи съобщение
            я по-добре му се радвай ти,иначе ти караш с някакви калъвки а другия собственик на оригинална тапицерия.
            Колега не го пазя за следващият собственик.Просто си падам малко педант и си пазя нещата.А и съм с малко дете ( 4 год) и се си търка краката по седалките и гази навсякъде. Мразя колата ми да е мръсна.На лято като е по чистичко навън ще я сваля

Comment

Първоначално публикувано от scarface Покажи съобщение
              Тъй деееее.....
              Ку знаеш и кви арни калобранчета продават........

Те им взели всичкото хубаво той ша е пази......

Радвай се на това за което си си похарчил парите.....
              sigpic
              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
              147 JTDm 140-Малката манекенка
              GT- JTDm 150

Comment

Може да е селяния и да е грозотия да си сложиш тапицерия ама ......... да си пазищ колата и да я глезиш си е кеф.Незнам колко Алфи има с такъв запазен салон ( без протрито и закъсано) , но на тази не й личи ,че е на 15 години.Надявам се да го запазя още в това му състояние

Comment

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
                  Може да е селяния и да е грозотия да си сложиш тапицерия ама ......... да си пазищ колата и да я глезиш си е кеф.Незнам колко Алфи има с такъв запазен салон ( без протрито и закъсано) , но на тази не й личи ,че е на 15 години.Надявам се да го запазя още в това му състояние
                  На 156-та са здрави седалките няма да се закъсат скоро така че ако не пушиш в колата няма страшно.
                  sigpicalfa 164turbo s4
                  части втора употреба за алфа всичко за 156
                  http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
                  0888556609 Коко Алексиев

Comment

Здравейте, колеги!
                    Намерих около 6-7 теми за това как се махат надлгавниците на предните седалки на 147 , завъртащ на 90 градуса и излизали , досега се мъчих не успях да ги изкарам.
                    Да не би аз да не правя нещата както трябва ? (много вероятно)
                    Хващам едната "клечка с парцал (за да не надера пластмасата) и с клещи завъртам настрани на 90 градуса по часовникова стрелка ,но имам чувството че ще ги счупя и на обратно пробвах и като гайка опитах не се изваждат
                    Прилагам и снимки със стрелки
                    P.S
                    Ако има някои от Русе с свободно време да покаже как става , ще почерпя.
                    Attached Files

Comment

Вдигаш макс нагоре и натискаш назад или дърпаш напред/забравих как беше/ наглавника и дърпаш нагоре.Вътре в облегалката за гърба представлява един шплент надянат на тръбичка с прорез в която влизат опорите на наглавниците които пък имат няколко прорези за фиксиране на желаната височина.Най долният прорез е с особена форма и го играе ограничител та затова трябва да я наклониш напред или назад и да дърпаш.Монтажа е като на балдъзата - набиваш резко.Поне мойте така ги извадих, макар да беше зор.На фиата ми излизат по този начин много лесно.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=100082
                      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 18:24.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                      X